Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μην κρίνεις τους άλλους από την εμφάνισή τους

Don't judge a book by it's cover, λένε οι Άγγλοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Στο παρακάτω βίντεο από talent show της Βρετανίας, εμφανίζεται στη σκηνή ένα παχουλό 17χρονο αγόρι για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. 
Το πρώτο σχόλιο ενός από τους κριτές, χωρίς καν να έχει ακούσει το παιδί να τραγουδάει, είναι μειωτικό και προσβλητικό. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. 
Μήπως τελικά βιαζόμαστε να κρίνουμε; Μήπως είμαστε ρατσιστές; Ποια η γνώμη σας για το βίντεο; Έχετε συμπεριφερθεί ποτέ ανάλογα; Σας έχουν συμπεριφερθεί ποτέ έτσι; Πώς νιώσατε; Τι μπορούμε να κάνουμε για το πρόβλημα αυτό;

12 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν κρίνουμε τον άλλον για την εξωτερική του εμφάνιση, γιατί κάποια μέρα μπορεί να βρεθούμε κι εμείς στη θέση αυτή!!!...

    Από ΠΥΡΑΥΛΟ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κρίνεις για να μη κριθείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό αυτό.Δεν πρέπει να κρίνουμε τον άλλον όταν δεν τον ξέρουμε πρώτα!Δεν λέω και εγώ έχω κρίνει μερικούς αλλά από το βίντεο που είδα ορκίζομαι ότι δεν θα ξανακρίνω κανέναν!!!Συγγνώμη σε αυτούς που πλήγωσα!!!¨:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλήτερα να μην ορκίζεσαι γιατί πολλές φορές θα βρεθείς σε θέση να κρίνεις κάποιον ή κάτι.Αυτο είναι σίγουρο!!
    Αλλά τουλάχιστον μπορείς να το εμποδίσεις να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστίνα Άννα-Μαρία26 Οκτωβρίου 2012 στις 7:22 μ.μ.

    Τέλειο βιντεάκι κ.Ελένη και με νόημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα είναι σίγουρο οτι αυτό θα μας κάνει την ζωή πιο εύκολη αμα θυμόμαστε οτι δεν πρέπει να μην κρίνουμε τους άλλους από την εξωτερίκη εμφάνηση αλλά από την εσωτερική.Επίσης να μην μειώνουμε τους άλλους όταν δεν τους ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην μειώνουμε και προσβάλλουμε τους άλλους γενικά, όχι μόνο όταν δεν τους ξέρουμε!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.