Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέψεις...

Δευτέρα σήμερα. Τέρμα τα αστεία. Αύριο στ' αλήθεια ξεκινάμε. Πώς πέρασε αυτό το καλοκαίρι, ούτε που κατάλαβα. Όλα είναι έτοιμα.
Κάνω βόλτες στους διαδρόμους του άδειου σχολείου και κοιτάζω τις υπόλοιπες τάξεις, μήπως πάρω καμιά ιδέα. 
Η αίθουσά μου φρεσκοβαμμένη, περιμένει τους καινούριους μαθητές.


Έκτη τάξη ξανά. Συζητώ με τους συναδέλφους τα υλικά που θα ζητήσουμε και το πως θα κινηθούμε γενικά. Λίγο μετά, παίρνω στα χέρια μου το παρουσιολόγιο με τα ονόματα των μαθητών. Αρκετά από αυτά, τα ξέρω. Άλλα πάλι, δεν μπορώ να τα θυμηθώ καθαρά. 
Με πιάνει άγχος. Αυτό, το δημιουργικό, που σε ωθεί να κάνεις καινούρια πράγματα, παρόλο που οι συνθήκες επιβάλλουν περικοπές - ακόμα και στα όνειρά σου.
Ώρα 14.00. Αποφασίζω να φύγω από το σχολείο, παρόλο που ομολογώ πως μ' αρέσει να κάθομαι με τα παιδιά - τους συναδέλφους μου δηλαδή- στο μικρό γραφείο και να τα λέμε. Κάνοντας αναστροφή, χαζεύω το κτίριο. 
Αύριο ξεκινάμε. Στ' αλήθεια.

5 σχόλια:

  1. Αλλάζεις ύφος γραφής από τη μια στιγμή στην άλλη! Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι κομμάτι από λογοτεχνικό βιβλίο. Έμπνευση έχεις, βλέπω! Καλή χρονιά! Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες ε; Έχω την τάση να το φιλοσοφώ πριν μπω για μάθημα σε καινούρια τάξη. Χάρηκα που πέρασες! Καλή χρονιά και σε σένα! :)

      Διαγραφή
  2. Ελένη, καλή σχολική χρονιά! Πολλά χαμόγελα και υγεία! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Ελένη!!!Με κουράγιο,υπομονή και όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.