Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Χάρισέ το ή ανακύκλωσέ το!!!

Αγαπητά μου παιδιά,

Μόλις βρήκα αυτό το βίντεο που αφορά στην ανακύκλωση συσκευών και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Όπως έχουμε πει, είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε γιατί μειώνουμε τα απορρίμματα στις χωματερές, εξοικονομούμε πρώτες ύλες και τόσα άλλα. Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε δει τους μπλε κάδους που υπάρχουν στις γειτονιές μας και βρίσκονται εκεί για την ανακύκλωση. Ποια όμως υλικά μπαίνουν εκεί και με ποιο τρόπο; Κάνε κλικ εδώ για να το μάθεις.
Τα υπόλοιπα υλικά, τις ηλεκτρικές συσκευές ή τα ογκώδη αντικείμενα μπορείτε να μάθετε πως να τα ανακυκλώνετε αν δείτε το βίντεο. Και αν έχετε ακόμα απορίες, μπορείτε να μπείτε εδώ για να τις λύσετε.
Και κάτι άλλο που ανακάλυψα πρόσφατα... Αν έχεις κάτι που δεν έχει χαλάσει για να το ανακυκλώσεις και δεν το χρειάζεσαι πια, χάρισε το! Κι όχι απαραίτητα σε κάποιο φίλο ή γνωστό. Υπάρχουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο γι' αυτό το σκοπό. Ενδεικτικά σας παραπέμπω εδώ αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλες. Το τι μπορεί να χαρίσει κανείς δεν φαντάζεστε! Τα καρότσια των παιδιών που μεγάλωσαν, βιβλία, ρούχα, κουζινικά, τα πάντα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.