Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δεν μπορώ ή δε θέλω;;;

Μικρά μου ζουζούνια,
Παρασκευή σήμερα και κοιτώντας τα e-mail μου, βρήκα αυτό το βίντεο στα εισερχόμενά μου. Αμέσως σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας και να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση στο θέμα που θα θίξω. Τελικά υπάρχει δεν μπορώ ή δε θέλω; 
Στο βίντεο θα δείτε ένα φυστίκι να βρίσκεται στον πάτο ενός διάφανου σωλήνα. Ο σωλήνας είναι στερεωμένος σε ένα από τα κάγκελα του κλουβιού ενός πιθήκου. Θα καταφέρει ο πίθηκος να φάει το φυστίκι;;; Πρόκειται για ένα πρόβλημα που τίθεται σε ένα ζώο! Κι όμως το ζώο βρίσκει λύση μετά από αρκετή ώρα βέβαια. 
Βλέποντας αυτό το βίντεο, δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ εσάς παιδιά μου. Μη βιαστείτε! Δε σας παρομοιάζω με πίθηκους! Απλά σκέφτηκα πόσο εύκολα καμιά φορά τα παρατάτε, όταν κάτι σας φαίνεται δύσκολο. Αναζητάμε πάντα την εύκολη λύση κι αυτό γιατί δε θέλουμε να παιδέψουμε λίγο το μυαλουδάκι μας. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, μα πιο πολύ απ' όλα στα μαθηματικά.  
Πριν χρόνια, συζητούσα με ένα συνάδελφο που είχε κάνει πολλά χρόνια στη Γερμανία δάσκαλος. Ο κύριος αυτός λοιπόν, μου είπε κάτι που με σημάδεψε και το σκέφτομαι συχνά. Τα παιδιά, λέει, στη Γερμανία, κάνουν στο σχολείο τους πολλά μαθηματικά παιχνίδια και εξασκούν σημαντικές δεξιότητες όπως η παρατηρητικότητα. Είναι πεπεισμένα πως κάθε πρόβλημα έχει λύση και δεν τα παρατούν μέχρι να τη βρουν. Αντίθετα, τα ελληνόπουλα, είναι μαθημένα στην εύκολη λύση: το "λυσάρι" ή τη βοήθεια του δασκάλου. Πρέπει, μου είπε τελειώνοντας, να κάνεις τους μαθητές σου να πιστέψουν πως το κάθε πρόβλημα που συναντούν έχει λύση και πως μπορούν να τη βρουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΘΕΛΩ.

Δείτε το βίντεο και πείτε μου: Έχει δίκιο ο κύριος αυτός; 

Κι επειδή το βίντεο δε μας δείχνει τη χαρά του πιθήκου που έφαγε το φυστίκι και θα ήταν παράληψη να μην το δούμε, ορίστε και μια εικόνα που δείχνει την ψυχολογική κατάσταση του πιθήκου μετά την επιτυχία του!!! (χα χα χα, αστειεύομαι!)
Funky Monkey

Καλό Σαββατοκύριακο και να μου έρθετε διαβασμένα τη Δευτέρα!!!

Σας φιλώ!




πηγή εικόνας: εδώ

9 σχόλια:

  1. φοβερός ο πίθηκος...!! μας έβαλε τα γυαλιά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελειο πιθηκακι χορευει ωραια!!!


    ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΝΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρια ειναι ξεκαρδιστικο σας ευχαριστουμε πολυ για αυτο το βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πανος και σωκρατης31 Μαρτίου 2011 στις 11:11 π.μ.

    μπραβο ο χιμπατζις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια ΜΗΝ το βαζετε ΠΟΤΕ κατω ολα εχουν μια λυση!!!


    ΑΝΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρία ο χιμπατζής ήταν φοβερός.Τέλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρια πρεπει να προσπαθουμε για να βρουμε την απαντηση συμφωνητε <^^^>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΑΙΑ Η ΜΑΙΜΟΥ!!!!! ΧΑΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ Μαράκι μου! Αφού αν σκεφτείτε λίγο τα καταφέρνετε! Θυμήσου τα μυστικά μας: Συγκέντρωση - Οργάνωση - Συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.