Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Αγαπητά μου παιδιά,

Μιας και απομένει κάτι λιγότερο από μήνας για τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα να σας πω για τον Άγιο Βασίλη. Τον αληθινό Άγιο κι όχι τον χοντρό τύπο με το άσπρο μούσι και τα κόκκινα ρούχα, που ανεβαίνει στο έλκηθρο και μοιράζει δώρα στα παιδάκια που υπήρξαν "καλά" κατά τη διάρκεια του χρόνου. 

Αλήθεια παιδιά μου, ξέρετε γιατί ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινα; Γιατί κόκκινη είναι η κόκα κόλα! Η σημερινή μορφή του Άϊ-Βασίλη με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα άρχισε να γίνεται δημοφιλής το 1931, όταν η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία αναψυκτικών Coca-Cola παρουσίασε τον Αϊ-Βασίλη με πρωτοχρονιάτικα δώρα τα προϊόντα της εταιρείας στα χρώματα βεβαίως εκείνης... Βλέπετε λοιπόν πόσο επηρεάζει η διαφήμιση τη ζωή μας...

Ο αληθινός Άγιος Βασίλης, ο Μέγας Βασίλειος της Ορθοδοξίας μας, ήταν επίσκοπος στην Καισαρεία της Καππαδοκίας και ένας από τους τρεις Ιεράρχες. Αν πατήσετε εδώ θα βρείτε μια χριστιανική ραδιοφωνική εκπομπή από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό το θέμα. Προτείνω να καθίσετε οικογενειακώς να την ακούσετε . Βάζω στοίχημα ότι θα σας αρέσει!

  • Περισσότερες πληροφορίες για τον Άγιο, τα έθιμα και το πως ξεκίνησε όλο αυτό το πανηγύρι με τον Santa Claus θα βρείτε εδώ  κι εδώ.
  • Περισσότερες ομιλίες σαν κι αυτή που προτείνω παραπάνω, θα βρείτε εδώ.

Τη Δευτέρα περιμένω να μου λύσετε την απορία! Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης ή όχι; Τι λέτε;

Με αγάπη,
η δασκάλα σας

25 σχόλια:

  1. και ποιος φερνει τα δωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητη κυρια πως γινεται ο Αι-βασιλης να δινει τα δωρα σε μια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης! Είναι ένα κόλπο για να αγοράζουμε συνέχεια πράγματα. Η αξία των Χριστουγέννων είναι να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπαρει αγιοs βασιληs γιατι δεν γινεται να μαs φερνει δωρα με σακουλεs απο jambo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε αγιε βασιλη δεν υπαρχεις απλος βγεικες απο την κοκα κολα και θα ηθελα να υπηρχες για να μου φερνεις τα ΔΩΡΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αγιος Βασιλης δεν υπαρχει και για αφτους που πιστευουν σε αυτον θα πω οτι δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει άγιος Βασίλης κυρία Ελένη! Τα δώρα μας τα φέρνουν οι γονείς μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο αγιος βασιλης δεν ειπαρχει γιατι οταν λεει χοχοχοχοχο μιλαι διαφορετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αγιος Βασιλης ηταν ενας απο τους τρεις ιεραρχες και οχι εκεινος ο χοντρος κοκκινος τυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καπιοι πιστευουν στον Αι' Βασιλη αλλα εγω οχι γιατι δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανδρέα, τα δώρα μας τα φέρνουν οι γονείς μας. Το έγραψαν και ο Αργύρης με το Θοδωρή παραπάνω! Χαίρομαι πάντως που μάθαμε να βάζουμε σχόλια εδώ! Και εις ανώτερα μικρά μου!
    Μου αρέσουν και οι απόψεις σας για το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν υπαρχει Αγιος Βασιλης με μια μακρια γενιαδα κοκκινα μαγουλακια και κοκκινα ρουχα.Πριν ομως αρκετα χρονια υπηρξε αν και... οχι ετσι οπως τον ξερουμε εμεις αλλα το ακριβώς αντιθετο.Για αυτο θελω να πω κατι σε εσας που πιστευετε στον Αγιο βασιλη.Αν το παρετε λογικα δεν μπορει να υπαρχει ενας Αγιος που να εχει ελκηθρο και να πεταει ή παρτε το αλλιως πως μπορει να μοιραζει τα δωρα
    σε μια μερα σε διαστημα ενως δευτερολεπτου που αλλαζει ο χρονος εεε???
    ειδατε αν το παρετε λογικα βγαζετε το σιμπερασμα οτι τα δωρα που και καλα φερνει ο Αγιος Βασιλης τα φερνουν οι γονεις μας για να μας κανουν χαρουμενους τη μερα τον χριστουγεννων.Επισης αυτο με τον αγιο που εχει κοκκινα μαγουλακια κοκκινα ρουχα και μια μακρια γενιαδα το εγβαλε η διασημη εταιρια της coca cola to 1931 και του εβαλε κοκκινα ρουχα γιατι το χρωμα του κουτιου της coca cola ειναι κοκκινο και για να τεριαζουντου βαλαν ιδια χρωματα.
    Μην διαζεστε δεν τελιωσα εχουμε ακομα .Ολα αυτα που εκανε η coca cola επιρεασαν την ζωη μας.Με αυτον τον τροπο βλεπουμε ποσο μια διαφημηση αλλαξε την ζωη των ανθρωπων τοσο πολυ.Τελος παντων Αγος Βασιλης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.Για να μην τα πολυλογω αν και το εχω κανει αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι πολυ γελιο να πιστευουμε σε εναν ανθρωπο που εχει ελκηθρο μακρια γενιαδα και προλαβενει να παει τα δωρα σε ολα τα παιδια του κοσμου σε ενα δευτερολεπτο που αλαζει ο χρονος.φανταζομαι οτι απο την αρχη καταλαβατε πια ειμαι ηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ 15Η ΦΟΡΑ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΑΝΤΙΟ


    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


    ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχαχα! Αναστασία τα λες πολύ ωραία! Πρόσεξε όμως και λίγο τη δομή του κειμένου σου γλυκιά μου!!! (Είδες; Ακόμα κι εδώ δεν γλυτώνεις τη διόρθωση!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω για τον Αγιο Βασίλη, αλλά παιδιά μου εδώ και λίγους μήνες που άνοιξε το σχολείο, εσείς βρήκατε την καλή σας τη νεράιδα...τη δασκάλα σας και τα μάτια σας...!!! είστε πολύ τυχερά...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχει περιπτωση ο Αγιος Βασιλης να σκεφτει εμας που τα εχουμε ολα και οχι τα παιδια στην Αφρικη που δεν εχουν τιποτα?


    ΧΡΙΣΤΙΝΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εεεεεεεεεε κυρια αδικια θα σας κανω νταντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολυ απλα οχι! γιατι δεν υπαρχουν αποδειξης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. OXI γιατι κανεις δεν συμφωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο αγιος βασιλις δεν μπορει να χορεσει απο την καμιναδα και αφτοι που δεν εχουν καμιναδα απο που μπαινει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, βλέπω ότι σας απασχολεί και πάλι το θέμα! Μα, είναι ξεκάθαρο νομίζω! Η απάντηση στην ερώτηση "Υπάρχει Άγιος Βασίλης;" δεν είναι ούτε ναι, ούτε όχι. Η σωστή απάντηση είναι: υπήρχε Άγιος Βασίλης. Ήταν αυτός ο άγιος της Εκκλησίας μας, που τη μνήμη του τιμούμε την 1η Ιανουαρίου, ήταν ένας από τους τρεις Ιεράρχες και ήταν επίσης αυτός που έχτισε τη Βασιλειάδα! Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν καμινάδες, κόκκινους χοντρούς τύπους, είναι ψεύτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Ολυμπια ειναι αδερφισας κυρια Ελενι YES OR NO ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η κυρία Ολυμπία είναι η μαμά του Αλέξη Παναγιώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο Αγιος Βασιλις ο κοκκινος δεν υπαρχει γιατι καθε χρονο ντινετε διαφορετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ιωαννα και Αννα-Μαρια.21 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:44 π.μ.

    ο Αγιος Βασιλης ο κοκκινος δεν υπαρχει αλλα ο Αγιος Βασιλιος απο τους 3 Ιεραρχες ΥΠΗΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.