Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ας μάθουμε μερικά πράγματα για το αρχαίο θέατρο

Ζουζούνια,
όπως σας υποσχέθηκα ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς να βρίσκουμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει. Με αφορμή λοιπόν το μάθημα 41 της ιστορίας που κάναμε πρόσφατα, σας έχω ετοιμάσει οδηγίες για τα φύλλα εργασίας και τις ασκήσεις που έφτιαξα. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια και την επίβλεψη των γονιών σας γιατί αυτά που σας ζητάω να κάνετε ίσως να σας φανούν λιγάκι δύσκολα.

Ζητούμενο δεν είναι να μάθετε τα πάντα για το αρχαίο θέατρο. Άλλωστε είναι ένα θέμα που αναπτύσσεται σε μεγαλύτερες τάξεις. Ζητούμενο είναι να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να μαθαίνετε καινούρια πράγματα και να αποκτάτε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Όσο θα μεγαλώνετε θα σας ζητούν και πιο περίπλοκα πράγματα γι'αυτό καλό είναι να ξεκινήσουμε σιγά σιγά.

Ό,τι σας δυσκολεύει αφήστε το. Θα προτιμούσα βέβαια τη δουλειά αυτή να την κάναμε όλοι μαζί στην τάξη ώστε να σας τα εξηγήσω καλύτερα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αφού δεν έχουμε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές. Δεν πειράζει! Αυτό που κάνουμε τώρα, το μάθημα μέσω ίντερνετ δηλαδή, το λέμε "εξ' αποστάσεως εκπαίδευση" και είναι κάτι που στο μέλλον θα γίνεται πολύ συχνά.

Για οποιαδήποτε παραπομπή σε ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα "Χρήσιμες ιστοσελίδες" του ιστολογίου μας. Όταν τελειώσετε την εργασία σας και αν το επιθυμείτε, στείλτε μου με e-mail τα φύλλα εργασίας και την αξιολόγηση. Σ' αυτό θα σας βοηθήσουν οι γονείς σας. Μπορείτε να αρχίσετε, κάνοντας κλικ παρακάτω:


Με αγάπη,
η δασκάλα σας

2 σχόλια:

  1. Με τις τόσο πρωτότυπες διδασκαλίες σου, οι μαθητές σου θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι που σ` έχουν δασκάλα. Άλλο τόσο κι εγώ που σ` έχω μαθήτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ δάσκαλε! Νομίζω είναι προφανές ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.