Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συγγενικές σχέσεις: Παππούς -γιαγιά και εγγόνια


Βλέποντας την παραπάνω εικόνα στο βιβλίο είχαμε μια συζήτηση στην τάξη για τα συναισθήματα που νιώθουμε για τους γονείς των γονιών μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Εκφράσαμε πολύ ωραία τις απόψεις και τις γράψαμε στο βιβλίο. Παρακάτω θα διαβάσετε ενδεικτικά μερικές από τις εργασίες μια και με τις πρόβες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο χρόνος μας για τους υπολογιστές είναι ελάχιστος.

Zoe
Βλέποντας την φωτογραφία, αισθάνομαι συγκίνηση, χαρά, αγάπη, στοργή γιατί θυμάμαι τη σχέση που έχω με τους παππούδες μου και τις γιαγιάδες μου. Η σχέση ανάμεσα στον παππού, στη γιαγιά και στα εγγόνια είναι σημαντική, επειδή υπάρχει μεταξύ τους αλληλοβοήθεια. Ακόμα συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλον στον άλλον στις δύσκολες στιγμές και προσπαθούν να βρουν λύσεις μαζί, στα προβλήματά τους.

Miss Blue Eyes
Η φωτογραφία με συγκινεί αρκετά, γιατί κι εγώ σαν παιδί έχω την ανάγκη του παππού και της γιαγιάς . Κατά τη γνώμη μου ,η σχέση ανάμεσα στον παππού , στην γιαγιά και στα εγγόνια είναι σημαντική , διότι ο παππούς και η γιαγιά δημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις στα εγγόνια , έχουν ζήσει την εμπειρία της ζωής και θα μπορούν στο μέλλον να τα συμβουλέψουν για τη συμβίωση τους.


Nick274
Η φωτογραφία μου φέρνει χαρά γιατί δείχνει την όμορφη σχέση ανάμεσα στην γιαγιά, τον παππού και το εγγόνι! Μου θυμίζει την αγάπη μου στους παππούδες μου και τις γιαγιάδες μου! Είναι πολύ όμορφο το δέσιμο ανάμεσα στους νέους και τους πιο μεγάλους ανθρώπους, γιατί δείχνει πως νοιάζεται ο ένας για τον άλλον!!!


Πύραυλος
Η φωτογραφία αυτή μου δημιουργεί πολλά συναισθήματα. Ένα από αυτά είναι η αγάπη για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Η γιαγιά και ο παππούς θα δεχθούν κάθε μας τρέλα. Θα φανούν ανεκτικοί και θα μας διηγούνται διάφορες, καλές και κακές διδακτικές ιστορίες και γεγονότα από τις παλιές εποχές. Ακόμη θα τους δώσουμε την ελπίδα και τη χαρά να παίξουν σαν μικρά παιδιά, γιατί κάθε άνθρωπος κρύβει ένα παιδί μέσα του. 

17 σχόλια:

  1. Συμφωνω με την Miss Blue Eyes!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχα παιδια με συγκινειτε γτ με βοηθησατε και εγραψα την εκ8εση πηρα καποιες ιδεες! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι τελειες ολες οι απαντησεις ειναι πολυ ωραιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγραψα άσκηση με τις ιδέες σας...ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ ωραίο!! σας ευχαριστώ, γιατί πήρα κάποιες ιδέες για να γράψω την έκθεση που μου είχε ζητηθεί. Μπράβο σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα πολυ μεγαλο δεσιμο υπαρχει αναμεσα στα εγγονια , στους παππουδες και τις γιαγιαδες και γι'αυτο αξιζει να το θυμομαστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχάριστως για τις πληροφορίες γιατί με βοηθησασατε αρκετά στην έκθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με όλες τις απόψεις γιατί είναι όλες σωστές!!!!!!!!!!Επίσης όμως ευχαριστώ γιατί πήρα ιδέες από τα παραδείγματα σας και έγραψα κάτι πολύ συγκινητικό!!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με όλες τις απόψεις γιατί είναι όλες σωστές!!!!!!!!!!Επίσης όμως ευχαριστώ γιατί πήρα ιδέες από τα παραδείγματα σας και έγραψα κάτι πολύ συγκινητικό!!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθήσατε για την άσκηση μου !
    Τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.