Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τιμητικό βραβείο!

Το ιστολόγιο Ποδήλατο και ο διαχειριστής του, ο καλός συνεργάτης δάσκαλος98, μας χάρισαν ένα όμορφο βραβείο!


Ευχαριστούμε πολύ!
Έτσι, λοιπόν, κι εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να βραβεύσουμε τα δικά μας πέντε ιστολόγια. Αν εξαιρέσουμε αυτά που ήδη βραβεύτηκαν (ειδάλλως δημιουργείται φαύλος κύκλος!) the Oscar goes to:
  • Στα Παιδικά Χαμόγελα του φίλου Αντώνη για τα πολύ ωραία θέματα που δημοσιεύει και αποτελούν πηγή έμπνευσης.
  • Στον φίλο Πέτρο και το ιστολόγιο Περί ανέμων, υδάτων και σχολείου με θερμές ευχαριστίες για το υλικό που μας παρέχει.
  • Στον φίλο Wallace και το ιστολόγιο του Παιδική Λογοτεχνία το οποίο συμβουλευόμαστε για να προτείνουμε αξιόλογα λογοτεχνικά βιβλία στους μαθητές.
  • Στον εκλεκτό συνάδελφο Γιάννη και το ανοιχτό του σχολείο με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνει, τις εκπληκτικές του παρουσιάσεις, τα καλά του λόγια και ενίοτε ...την ψυχοθεραπεία!
  • Στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και τα λοιπά blog των συναδέλφων μου  που μπορείτε να δείτε στα δεξιά, μαζί με ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη άψογη συνεργασία τόσα χρόνια! 
(Οι όροι για το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι εξής:
* Να δημιουργήσετε σύνδεσμο για το ιστολόγιο από όπου παραλάβατε το βραβείο.
* Να τοποθετήσετε το βραβείο στην ανάρτησή σας.
* Να δώσετε με τη σειρά σας το βραβείο σε 5 ιστολόγια με λιγότερους από 200 αναγνώστες.
* Να ειδοποιήσετε τα 5 ιστολόγια που επιλέξατε για το βραβείο.)

14 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Ελένη μου και συγχαρητήρια για το βραβείο!

    όσο για αυτό που μου προσφέρατε, σας ευχαριστώ πολύ, όμως το βρίσκω λίγο μάταιο να γίνω άλλος ένας κρίκος σ' αυτή την αλυσίδα... βλέπεις:

    α. το να μπαίνουν όροι σε ένα βραβείο το μετατρέπει από επιβράβευση σε δέσμευση...ενίσταμαι, διαφωνώ και διαμαρτύρομαι!
    β. είναι τέτοιοι οι όροι που κάποια στιγμή θα το έχουν όλα τα blogs (ήδη έφτασε σε μένα, οπότε αντιλαμβάνεσαι), άρα μελλοντικά θα ξεχωρίζουν όσοι δεν θα το έχουν :-P
    γ. το πείραμα με το βραβείο μοιάζει με spam mail που διαδίδεται πυραμιδωτά. Κάποιοι μελετάνε την εξάπλωσή του και μεις τα guinea pigs βαυκαλιζόμαστε και αυτοβραβευόμαστε.
    δ.δεν προτιμάς να είμαστε παραγωγοί από καταναλωτές; έλα να φτιάξουμε το δικό μας βραβείο και να ξεκινήσουμε διανομές! (θα βάλουμε και καλύτερους όρους - όποιος το παίρνει θα παραλαμβάνει κι ένα κιλό φακές!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περίμενα να μη συνεχίσεις την αλυσίδα, ειδικά εσύ, παλαβιάρη Wallace! Άλλωστε δε νομίζω ότι ταιριάζει και στο ύφος του ιστολογίου σου κάτι τέτοιο, απλά ήθελα να σε συμπεριλάβω στη λίστα, γιατί μου αρέσουν οι κριτικές σου και με βοηθάνε να προτείνω αξιόλογα βιβλία στα παιδιά.

      Παρόλο που συμφωνώ ως προς το α σκέλος της απάντησής σου - ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσω ποιους θα βραβεύσω, μια και διαβάζω πολύ κόσμο, νομίζω πως είναι ωραίο να παραδεχόμαστε ότι μας αρέσει η δουλειά που κάνει ο άλλος.

      Ο καλός λόγος δεν λέγεται εύκολα, θες από έλλειψη χρόνου, θες από βαρεμάρα, θες από μιζέρια και ζήλεια, το βρήκα μια καλή ευκαιρία να εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου σε άτομα που δουλεύουν αφιλοκερδώς για να παρέχουν στα παιδιά καλύτερο επίπεδο μόρφωσης.

      Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, αυτή είναι η μόνη ανταμοιβή που μπορεί να περιμένει κανείς και σε καμιά περίπτωση δεν είναι βαυκαλισμός ή αυτοβράβευση. Μάλλον ψυχολογική υποστήριξη.

      Υ.Γ. Αν είναι να φτιάξουμε δικό μας βραβείο, το έπαθλο να είναι καμιά μπριζόλα! Οι φακές δε μου αρέσουν!!! Ελπίζω να ανταμώσουμε σε κανένα σεμινάριο να τα πούμε κι από κοντά! Καλό μήνα! :))

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά βρε κόρη,
      αν όντως σου αρέσει το blog να το μοστράρω το βραβείο να το βλέπεις όποτε μπαίνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα :-) (έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι μπαίνουν κατά λάθος!)

      Επίσης να σου πω ότι δεν συμφωνώ με το "ο καλός λόγος δεν λέγεται εύκολα", καθώς βλέπω κάθε μέρα να αποθεώνονται πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν αυτονόητα (η ατάκα "είσαι θεός-ά" είναι πολύ πρόσφατη μόδα). Ο καλός λόγος δεν χρειάζεται πολλή μελέτη ή σκέψη και μας γλιτώνει από μπελάδες και κριτικές, γι'αυτό φυτρώνει σαν τον μαϊντανό και όχι μόνο στις περιπτώσεις που αξίζει.

      Τέλος, να σου θυμίσω ότι εγώ δεν δουλεύω αφιλοκερδώς... περιμένω ανυπόμονα το μεγάλο βραβείο που απονέμεται συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις (αυτό με τα πέντε δάχτυλα).

      υ.γ. όταν λες μπριζόλες, για τι κρέας μιλάμε;
      και τους χορτοφάγους που πρέπει να βραβευτούν, τους σκέφτηκες;

      Διαγραφή
  2. Ελένη μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το όμορφο βραβείο που χάρισες στα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ"! Έχει ιδιαίτερη αξία για μένα, ειδικά όταν προέρχεται από εν ενεργεία συναδέλφους, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ! Σου εύχομαι να έχεις πάντα επιτυχίες σε ό,τι κάνεις!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Αντώνη! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να σε πάντα γερός ώστε να προσφέρεις στους τυχερούς μαθητές σου. Ελπίζω σύντομα να ανταμώσουμε!!! :)

      Διαγραφή
  3. Ελένη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο! Είναι το τέταρτο βραβείο που παίρνει τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες το ιστολόγιο μου. Δυστυχώς όμως δεν συνηθίζω να "ακολουθώ" μια και θα αδικήσω πολλούς συναδέλφους! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη για το βραβείο, σημάδι πως η δουλειά που κάνουμε όλοι οι συνάδελφοι αποτελεί μέρος εκπαιδευτικής συνιστώσας για όλους μας. Καλή δύναμη και πολύ αγάπη από τους ανθρώπους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ Ελένη για το βραβείο. Εκείνο που έχει νομίζω ιδιαίτερη σημασία είναι η δουλειά όλων μας να αποτελεί μια εκπαιδευτική συνιστώσα. Εύχομαι πολύ αγάπη από τους ανθρώπους σου και καλή δύναμη.
    Υστ. Στο γκρινιάρη τον Wallace να πεις πως κάνει φοβερή δουλειά και χάρις σε αυτό την ανάρτηση τον ανακάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ, Γιάννη! Εύχομαι να είσαι πάντα τόσο δραστήριος ώστε να προσφέρεις τα μέγιστα στους μαθητές σου!!!

      Όσο για τον Wallace.. είναι γκρινιάρης, παλαβιάρης και κυρίως καλό μεγάλο παιδί!!!

      Διαγραφή
    2. Σταματήστε, θα βάλω τα κλάματα!!! :-p

      Να τα πω και γω να δω τι θα καταλάβετε;
      Εντάξει, μου φαίνεται ότι κάποιοι δάσκαλοι (βλέπε 8ο Δ.Σ. Νάουσας) είναι σε άλλο επίπεδο, έτσι; Αναρωτιέται κανείς γιατί σε τέτοιες εποχές δεν ασχολούνται με κάτι πιο προσοδοφόρο... (π.χ. γραφιστική, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, κλπ.)

      Όσο για σένα Ελένη, ελπίζω να ξέρεις ότι την ιδέα για το πρωινό στη βιβλιοθήκη (βλ. τελευταία φωτο στο "Γιατί" του Ηλιόπουλου) την πήραμε από το σχολείο σας!

      Διαγραφή
    3. Βρε συ Wallace δε σε πιάνω! Ποια ιδέα πήρατε από μας;

      Διαγραφή
    4. Σε μια συνάντηση του μήνα εφηβείας που δεν ήρθες, ήρθε μια κυρία από το σχολείο σου, που εκτός από καλά λόγια για σένα, μας είπε και ότι κάποιες φορές σερβίρετε εκεί "πρωινό στη βιβλιοθήκη". Ε, αυτή την ιδέα την πήραμε και τη φάγαμε!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.