Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία

Τα βιβλία ταξιδεύουν;
Και… καλά… αν δεχτούμε ότι ταξιδεύουν… Μπορούν να γυρίσουν όλο τον κόσμο;
Ή για να αντιστρέψουμε το ερώτημα…
Είναι δυνατό να γυρίσουμε όλο τον κόσμο με 80 βιβλία;


Το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» επιχειρεί να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από βιβλία και μια εκπομπή που κινείται γύρω και μέσα από αυτά. Οδηγοί στο ταξίδι, η φαντασία και η φιλαναγνωσία.
Στα πρώτα χιλιόμετρα του ταξιδιού, ως όχημα έχουμε κάποια βιβλία που η αφήγησή τους μας οδηγεί να γνωρίσουμε τόπους και ανθρώπους πέρα από την Ελλάδα. Στις επιλογές μας  υπάρχουν πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους δασκάλους και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες, στο σχολείο.
Η εκπομπή τραγουδάει, χορεύει, κινείται ασταμάτητα ανάμεσα στην υπόθεση του βιβλίου και στην πληροφορία για τόπους, συγγραφείς, εκδόσεις και εικονογραφήσεις. Κινείται ανάμεσα στην ιστορία που αφηγείται το βιβλίο, στο φανταστικό και στο αληθινό, στα σκηνικά ευρήματα και σε ιδιότυπους διαγωνισμούς που ανοίγουν δρόμους για νέες περιπέτειες και εξερευνήσεις.
Οι πυξίδες δείχνουν το βορρά! Οι χάρτες άνοιξαν!!!
Καλό ταξίδι!!!!
Είδος Σειράς: Παιδική Εκπομπή για το βιβλίο και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας
Έτος έναρξης προβολής: 2012
Διάρκεια: 30 λεπτά
Κανάλι Προβολής: ΕΤ1

Πηγή: Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα της εκπομπής: http://80biblia.ime.gr/

5 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.