Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ινδία: Απαγόρευση παραγωγής, πώλησης & χρήσης της πλαστικής σακούλας

Τίθεται σε ισχύ από την επόμενη βδομάδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας - το Νέο Δελχί - η απαγόρευση παραγωγής και πώλησης κάθε είδους πλαστικής σακούλας.
Η απόφαση αυτή αφορά πλαστικές σακούλες για ψώνια, σακούλες σκουπιδιών, πλαστικές ταινίες, πλαστικά φύλλα, συσκευασίες και γίνεται με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των ζώων. 
Οι πλαστικές σακούλες απειλούν τις χιλιάδες αγελάδες -ζώο ιερό στην Ινδία -που περιπλανώνται στους δρόμους ψάχνοντας τροφή και συχνά τις καταπίνουν.
Αγελάδες τρώνε πλαστικές σακούλες - απόβλητα.
Και στην Ελλάδα πάντως, είμαστε ιδιαίτερα σπάταλοι στο θέμα αυτό. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το περιβάλλον απειλείται από τις σακούλες που μολύνουν τα νερά και προκαλούν το θάνατο σε εκατομμύρια πουλιά και ψάρια που τις...τρώνε. 
Οι παρακάτω εικόνες, μιλούν από μόνες τους...


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Η πιο φιλική λύση για το περιβάλλον, είναι να χρησιμοποιούμε πάνινες τσάντες και διχτάκια που επαναχρησιμοποιούνται. 
Βέβαια, ίσως από πολλούς να θεωρηθεί μπελάς να πρέπει να κουβαλάει κανείς την τσάντα από το σπίτι του για να βάλει τα ψώνια του. Όμως, οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης θέλουν περίπου 200 χρόνια να λιώσουνΑς το θυμόμαστε αυτό την επόμενη φορά που θα πάμε για ψώνια...

5 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να μην πετάμε σακούλες από εδώ και από κει,γιατί:

    1ο:μολύνουμε το περιβάλλον
    και
    2ο:τα ζώα δεν ξέρουν τι είναι,τις τρώνε και πεθαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι πολυ κριμα να βλεπεις αυτα τα τα ζωα τα υποφερουν ετσι .Για αυτο θα ειναι καλυτερα να μην πεταμε τις πλαστικες σακουλες στις ακτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας τα σεβαστουμε και λιγο !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι σκουπίδια,όχι πλαστικά,σε θάλασσες και ακτές!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.