Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Εκτάκια μου,
Με αφορμή τις τελευταίες συζήτησεις μας στην τάξη και τους προβληματισμούς που εκφράσατε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σας προτείνω μερικές ιστοσελίδες που μπορούν να ενημερώσουν εσάς και τους γονείς περισσότερο για το θέμα:

Η ιστοσελίδα αυτή είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να ενημερώσει για θέματα ασφαλής πλοήγησης στο διαδίκτυο παιδιά έως 12 ετών καθώς και τους γονείς τους. Περιλαμβάνει επίσης και πολλά παιχνίδια για να παίξετε και παράλληλα να ενημερωθείτε!

Ενημερωτικός κόμβος του πανελλήνιου σχολικού δικτύου.

Ενημερωτικός κόμβος του παιδαγωγικού ινστιτούτου της Κύπρου.

Ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών.


Facebook; Όχι, ευχαριστώ, έχω πραγματικούς φίλους!

Όσοι από σας θέλετε να διαγράψετε μόνιμα το λογαριασμό σας στο facebook, μπορείτε να κάνετε κλίκ εδώ και αφού κάνετε εισαγωγή στο λογαριασμό σας θα δείτε μια τέτοια εικόνα:
Στη συνέχεια πατήστε submit ή υποβολή και θα σας βγει μια τέτοια εικόνα:
Ξαναπληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και τα γράμματα που θα σας ζητηθούν. Όταν τελειώσετε πατήστε ΟΚ ή εντάξει και θα έχετε διαγράψει το λογαριασμό σας. 


Όπως είπαμε, και όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας σερφάροντας στις σελίδες που σας έδωσα πιο πάνω, καλό είναι να μην εκθέτουμε τα προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε καλά τα δικαιώματά μας και τι να κάνουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τη διαδικασία, είμαι στη διάθεσή σας!


Με αγάπη
η δασκάλα σας

10 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάρτηση! Συγχαρητήρια, Ελένη!
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απολύτος!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία ,
    πολύ καλό αυτό . Εγώ που το διέγραψα είναι πολύ καλύτερα και προτιμώ να παίζω με τους φίλους μου παρά στον υπολογιστή


    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Ελένη πολύ ωραία ανάρτηση.Μου άρεσε.Μας βοηθάει πολύ αυτό στο να μπαίνουμε με ασφάλεια στο διαδίκτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοτσος λ & σωκρατης σ15 Νοεμβρίου 2011 στις 1:09 μ.μ.

    Είναι μια πολύ καλή ιδέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κότσος Λ. & Σωκράτης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κίνδυνος στο διαδίκτυο(FACEBOOK)είναι μεγάλος για αυτό μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον έμπειρο. Εγω και μία συμμαθήτρια μου το διαγράψαμε κάντε το και εσείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έκανα μόλις τώρα κυρία. Νιώθω πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.