Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εβδομάδα κλειστής τηλεόρασης: Ιδέα δεύτερη

Ζουζουνάκια, 
Μιας και αύριο δεν έχουμε σχολείο, προτείνω σήμερα να ασχοληθούμε λίγο με τη σκυταλοδρομία ανάγνωσης για να γεμίσει κι ο τοίχος μας... Ας διαβάσουμε λοιπόν το λογοτεχνικό μας βιβλίο. Μην ξεχνάτε πως σε λίγες μέρες θα σταματήσει η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης και αφενός θα πρέπει να επιστρέψουμε ό,τι έχουμε δανειστεί (δεν είναι κρίμα να μην προλάβουμε να το ολοκληρώσουμε;) και αφετέρου θα πρέπει έπειτα να περιμένουμε μέχρι του χρόνου για να συνεχίσουμε!

Τον τοίχο μας κοσμούν οι βιβλιοπαρουσιάσεις των μαθητών. Έτσι, όποιος μπαίνει στην τάξη μας μπορεί να διαλέξει ένα βιβλίο που να του αρέσει και να το βρει στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας για να το δανειστεί. 

Περιμένω λοιπόν και άλλες βιβλιοπαρουσιάσεις για να στολίσουμε τον τοίχο μας! Μην ξεχνάτε πως με την προσπάθειά μας αυτή και σαν μεγάλα πια παιδιά, δίνουμε το καλό παράδειγμα και στα παιδάκια του ολοήμερου που μπαίνουν στην τάξη μας. Τα κινητοποιούμε να γίνουν κι αυτά μικροί αναγνώστες, να ενεργοποιήσουν δηλαδή τη φαντασία τους, να βελτιώσουν το λεξιλόγιό τους, τη γραπτή τους έκφραση αλλά και την ορθογραφία τους. Κι αν δε με πιστεύετε, παρατηρήστε τους εαυτούς σας στα σχόλιά μας εδώ. Προσέξτε πόσα λάθη κάνατε στις αρχές και πόσο πολύ έχετε βελτιωθεί μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα! Με τη φόρα που έχετε πάρει, θα γίνετε καλύτεροι κι από μένα!!!

Και μην ξεχνάτε τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη:



Σε περίπτωση που δεν έχετε βιβλιοπαρούσιαση, εκτυπώστε μία από εδώ.

Σας φιλώ γλυκά,
η δασκάλα σας

5 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο κυρία να τα βάζετε πάντα αυτά τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ καλές οι ιδέες σας.
    Είναι πολύ καλή σκέψη ειδικά για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχοσ δεν εχω κανει βιβλιοπαρουσιαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το προλάβουμε και στην έκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ήθελα πολύ να μας δείξετε και βιβλιοπαρουσιάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.