Τρίτη 31 Μαΐου 2011

31 Μαΐου: παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Ζουζουνάκια,
μετά την επιτυχία της περσινής ανάρτησης επανέρχομαι φέτος με ένα βίντεο από την εκπαιδευτική τηλεόραση που δημιουργήθηκε το 2007. Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης το θέμα της ταινιούλας που θα δείτε.

Στη δραματοποιημένη ταινία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης παρακολουθούμε τον Ανδρέα, έναν έφηβο που είναι πολύ αγχωμένος, γιατί ο πατέρας του, παρά το έμφραγμα που υπέστη, δεν σταμάτησε να καπνίζει. Συζητώντας το θέμα με τους φίλους του ένας από αυτούς ομολογεί ότι κι ο ίδιος άρχισε το κάπνισμα. Πως αντιδρούν τα υπόλοιπα παιδιά και τί κάνουν, για να τους βοηθήσουν; 
Και μερικές διαφημίσεις του Υπουργείου Υγείας, που θα πάμε την Παρασκευή:


Οι ζωγραφιές των παιδιών κοσμούν το διάδρομο έξω από την τάξη μας.
Παραθέτω και μερικές αφίσες που φτιάξαμε με τη βοήθεια του υπολογιστή, συμπληρώνοντας κάποιες εικόνες που βρήκαμε στο διαδίκτυο:

αρχικές πηγές εικόνων: εδώ, εδώ κι εδώ
5 σχόλια:

 1. Όπου και να βρήκατε της φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ωραίες.α!Ναιέχετε δίκιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά κυρία το κάπνισμα δε σκοτώνει μόνο εμάς αλλά και τους γύρω μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι εικόνες που βάλατε στο blog είναι πολύ καλές.Μ'αρέσουν πάρα πολύ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι καταπληκτικές οι εικόνες ειδικά η δεύτερη τα σπάει!!!!


  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακομα και παιδιά μπορούν να χάσουν τη ζωή τους.Γιατί αμα κάθεται ο γονέας και καπνίζει μπροστα του και αυτός θα γίνει ένα θύμα των Παθητικών Καπνιστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.