Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μια λεξούλα την ημέρα....

Ζουζουνάκια,
Πρόσφατα ανακάλυψα την επαναλειτουργία μιας πολύ ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας! Λέγεται "Άσπρη Λέξη" και έχει ως στόχο την προσέγγιση της ελληνικής γλώσσας με την αξιοποίηση των ελκυστικών δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες!

Η ιστοσελίδα ανανεώνεται καθημερινά, παρουσιάζοντας μια ελληνική λέξη με την ετυμολογία της, την ιστορική διαδρομή της, την ερμηνεία της, τις ρίζες της, τη θέση της στον κόσμο των λέξεων. Οι λέξεις της ημέρας δομούνται σε εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες και ταξινομούνται σε κατηγορίες. Επίσης, κάθε Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται μια λαϊκή παροιμία ή μια φράση παροιμιακή, στερεότυπη ή ιστορική.

Η ιστοσελίδα έχει περίπου 2 εβδομάδες που ξαναλειτουργεί. Το θέμα της πρώτης εβδομάδας ήταν Λέξεις με ιστορία περισσότερο από 3.000 χρόνια όπου μάθαμε την προέλευση και τη σημασία των λέξεων  Μέλι, αγορά, χαλκός, ελεύθερος, άνθρωπος και της δεύτερης Πασχαλινά και Λαμπριάτικα όπου μαθαίνουμε για τις λέξεις Πάσχα, Λαμπρή, Πασχαλιά, Έγερσις, Ανάσταση.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε φίλοι της Άσπρης λέξης και να μαθαίνετε μια καινούρια λέξη την ημέρα. Ειδικότερα, αν γραφτείτε με το mail σας στην υπηρεσία, θα σας έρχεται κάθε βδομάδα ένα ενημερωτικό μήνυμα με το θέμα και τις λέξεις της εβδομάδας. Επιπλέον στη ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για γραμματική, σύνταξη, ορθογραφία αλλά και παροιμίες! Νομίζω πως είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια η οποία θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας και να μαθαίνετε συνεχώς καινούρια κι ενδιαφέροντα πράγματα!

Σας φιλώ γλυκά,
Η δασκάλα σας
Kisses


πηγή εικόνας: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.