Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Καλό Καλοκαίρι!!!

Μικρά μου χελιδονάκια,

Πάει τελείωσε κι αυτή η χρονιά! Ήρθε επιτέλους η ώρα της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς που τόσο περιμένατε! Όπως ξέρετε, του χρόνου δεν θα είμαστε μαζί, γεγονός που δεν θα πρέπει ούτε να σας στεναχωρεί, ούτε και να σας αποθαρρύνει! Και ξέρετε γιατί; Γιατί μ' έχετε εξημερώσει... 
Προσπαθώ να συνοψίσω όλα αυτά που μάθαμε φέτος, μα δεν νομίζω ότι πρέπει να αναφέρω τους χρόνους των ρημάτων, ούτε τη διαίρεση ούτε τίποτα από τα μαθήματα. Θα ανακεφαλαιώσω λέγοντάς σας 5 πράγματα που μου τα έλεγε η μητέρα μου και μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα στη ζωή μου, με την ελπίδα να βοηθήσουν και σας!


1.     1.  Προσπάθησε να έχεις τη δική σου γνώμη, την οποία κανένας να μη σου επιβάλλει. Αν κάποιος σου πει πως αν δεν πάρεις το μέρος του, δεν θα σε έχει φίλο, τότε να ξέρεις πως αυτό το άτομο δεν κάνει για παρέα σου. Ένας αληθινός φίλος σε δέχεται όπως είσαι και δεν απαιτεί από σένα τέτοιου είδους «θυσίες».
2.       2Πάντα να λες ό,τι σε απασχολεί στους γονείς σου. Ακόμα και το πιο ασήμαντο. Κανείς δεν θα σε αγαπήσει πιο πολύ από αυτούς. Οι γονείς σε έφεραν στον κόσμο και σε μεγάλωσαν με γνώμονα πάντα το συμφέρον σου, με τον τρόπο που για κείνους ήταν ο σωστός. Τον τρόπο της ανατροφής σου δεν έχεις δικαίωμα να τον κρίνεις. Όταν γίνεις γονιός, θα καταλάβεις…
3.       3.Όσον αφορά τα μαθήματα, η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Τήρησέ το σαν νόμο. Αλλά να ξέρεις πώς καμιά επανάληψη δεν θα σε βοηθήσει αν δεν προσέχεις τη δασκάλα στο σχολείο σου. Το διάλειμμα είναι η ώρα της χαλάρωσης, ενώ το μάθημα η ώρα της δουλειάς και όχι αντίστροφα!!!
4.     4. Προσπάθησε πάντα να είσαι ευγενικός και συνεπής! Και να θυμάσαι πως περισσότερα θα κερδίζεις με το χαμόγελό σου, παρά με το θυμό σου!!!
5.       5.   Μην προσπαθείς να αντιγράψεις τους άλλους κι ούτε να τους ζηλεύεις. Ακόμα περισσότερο να μην τους κοροϊδεύεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός κι ανεπανάληπτος.  Κι όπως λέει και το γνωστό ποίημα :

Ποιος κοιτάζει σαν εμένα;                    Ποιος κοιτάζει σαν εσένα;
Ποιος μιλάει όπως μιλώ;                      Ποιος μιλάει όπως μιλάς;
Μες στον κόσμο άλλος κανένας,           Μες στον κόσμο άλλος κανένας
Μόνο εγώ!                                        Μόνο εσύ!

Εσύ είσαι εσύ κι εγώ είμαι εγώ
Όμως εγώ κι εσύ κι εσύ
Είμαστε δυο, είμαστε τρεις
Είμαστε πέντε κι εκατό…
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε εμείς!!!

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!!!



Μπορεί αυτά που σας γράφω τώρα να μην τα πολυκαταλαβαίνετε, αλλά μεγαλώνοντας θα δείτε ότι έχω δίκιο! Θα χαρώ πολύ να κρατήσουμε επικοινωνία και να μαθαίνω την πορεία σας και την πρόοδο σας! 

Με πολλή πολλή πολλή αγάπη
Η δασκάλα σας

Η εικόνα της τάξης μας την τελευταία μέρα.

Χωρίς σχόλιο!

Αγαπητοί γονείς,


Ιδανικός δάσκαλος, υποστηρίζει ο Νίκος Καζαντζάκης, «είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».

Ιδανική δασκάλα δεν είμαι! Θέλει πολύ κόπο και πολλή προσπάθεια για να το καταφέρει κανείς. Αλλά προσπάθησα πολύ να περάσω τα παιδιά σας αντίπερα με την ελπίδα να γίνουν το καλύτερο που μπορούν! Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία, την υποστήριξη και τις παρατηρήσεις σας! Μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.