Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το μαγικό μπουκάλι

Θέατρο Σκιών στο σχολείο μας σήμερα! Είδαμε το "μαγικό μπουκάλι" του Πάνου Καπετανίδη, ενός εξαιρετικού καραγκιοζοπαίχτη. Ο κύριος Πάνος ήρθε από νωρίς στο σχολείο μας. Έστησε στην αίθουσα εκδηλώσεων ένα αξιοζήλευτο θέατρο σκιών και στη συνέχεια μας υποδέχτηκε χαμογελώντας! Μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία του θεάτρου και μας εξήγησε πώς φτιάχνονται οι φιγούρες καραγκιόζη. Έπειτα, η παράσταση ξεκίνησε!!!!



ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Στον φτωχό καραγκιόζη τυχαίνει ένα μπουκάλι με ένα παράξενο τζίνι και μία περίεργη φωνή, που υπόσχεται να κάνει πλούσιο όποιον καταφέρει να εξηγήσει το αίνιγμά του. Ο Καραγκιόζης μπαίνει σε πειρασμό αλλά σύντομα καταλαβαίνει πως το τζίνι δεν αστειευεται: όποιος δεν τα καταφέρει τρώει ξύλο επειδή το ενόχλησε.


Ο Καραγκιόζης που πρώτος τις τρώει, ζητάει την βοήθεια των φίλων του που κι αυτοί παθαίνουν τα ίδια.

Ο Πασάς που μαθαίνει για το μπουκάλι και τον θησαυρό, προσπαθεί να του τ' αρπάξει, αλλά κι αυτός τις τρώει.

Τα κολλητήρια όμως, που το μυαλό τους κόβει περισσότερο επειδή πηγαίνουν στο σχολείο και μορφώνονται, βρίσκουν το αίνιγμα. 
Έτσι αποκαλύπτεται ότι η απάντηση στο αίνιγμα είναι η λέξη ΓΡΑΜΜΑΤΑ, που σχηματίζεται από τα αρχικά των λέξεων του αινίγματος, και όπως συμπληρώνει το Τζίνι ... όποιος μάθει γράμματα, μπορεί να γίνει πλούσιος στη ζωή του.



Τι θέλει να πει το τζίνι όμως; Σίγουρα με τη λέξη πλούσιος δεν εννοεί αυτόν που έχει πολλά χρήματα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.