Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Να διαβάσουν τα παιδιά στις διακοπές;

Είναι προτιμότερο να παροτρύνουμε τα παιδιά να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία, αντί να τα πιέζουμε να κάνουν επαναλήψεις της ύλης που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στις πασχαλινές διακοπές που έρχονται χαρίστε στα παιδιά ένα όμορφο βιβλίο ανάλογα με την ηλικία τους και αφήστε για λίγες μέρες τα σχολικά βιβλία να ξεκουραστούν!!

Είναι απαραίτητη η αποσυμπίεση των μαθητών από την παραδοσιακή σχολική πραγματικότητα. Οι διακοπές μας δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο του βιβλίου. Διαλέξτε βιβλία που να ενδιαφέρουν το παιδί, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία που σίγουρα θα βρείτε πολλά όμορφα και έξυπνα βιβλία. Κάντε τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση, γιατί κακά τα ψέματα συνήθως βαριούνται τα σχολικά βιβλία!
Αφήστε τα παιδιά να χαλαρώσουν, να ξεχαστούν, να απολαύσουν την εξοχή και το παιχνίδι, ώστε ανανεωμένα να γυρίζουν πάλι πίσω στα θρανία. Όπως κι εμείς οι μεγάλοι έχουμε ανάγκη κάποιες μέρες να αφήσουμε τις δουλειές μας και να ξεκουραστούμε, έτσι πρέπει να αφήσουμε και τα παιδιά να ξεχαστούν από τη σχολική καθημερινότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε βιβλία, να φτιάξετε ιστορίες, να κάνετε χειροτεχνίες κ.α. Είναι κι αυτά εξίσου σπουδαία και σίγουρα θα σας χαρίσουν όμορφες ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά σας.


Καλό Πάσχα σε όλους!!!




Πηγή: http://paidagwgos.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.