Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γεννητούρια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ένα πούμα, ένα λιονταράκι και μια σπάνια βακτριανή καμήλα είναι τα νεογέννητα μέλη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, τα οποία πόζαραν την προηγούμενη Τρίτη για το δημοσιογραφικό φακό.

Η Βαλεντίνα, ένα πούμα που γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, κυλίστηκε παίζοντας στο γρασίδι και έγλυψε με τρυφερότητα τη μύτη του φροντιστή της.

H Βαλεντίνα το μωρό πούμα γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013


Η μικρή Βαλεντίνα ανήκει στο είδος Puma concolor, γνωστό και ως κούγκαρ. Το αιλουροειδές ζει σε όλη την αμερικανική ήπειρο, από το Νότιο Καναδά μέχρι την Παταγονία, και δεν θεωρείται απειλούμενο είδος.

H Βαλεντίνα γλύφει τρυφερά τη μύτη του φροντιστή της 
Ακόμα πιο μικρό σε ηλικία είναι το αρσενικό λιονταράκι Ακίντα, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου.

Ο Ακίντα
Τα λιοντάρια (Panthera leo) είναι οι κορυφαίοι θηρευτές της Αφρικής, ωστόσο ο συνολικός πληθυσμός τους ενδέχεται να έχει μειωθεί στα μόλις 15.000 άτομα, από περίπου 400.000 άτομα τη δεκαετία του 1950.

Ο Ακίντα πίνει το γάλα του
Το νεαρότερο όμως μέλος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι μια σπάνια βακτριανή καμήλα μόλις δύο ημερών.


H βακτριανή καμήλα (Camelus bactrianus) με το χαρακτηριστικό μακρύ τρίχωμα ζει στις στέπες της Κεντρικής Ασίας.
Η μικρή καμήλα είναι μόλις 2 ημερών
Δεδομένου ότι αντιμετωπίζει κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης και είναι ιδιαίτερα ντροπαλή, η σπάνια καμήλα είναι εξαιρετικά ακριβοθώρητη στη φύση.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.