Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο Ρομπέν των πεινασμένων...

Ο Ναράγιαναν Κρίσναν, γεννημένος το 1981, είναι ένας Ινδός σεφ που έγινε κοινωνικός λειτουργός: το 2002 παράτησε την επιτυχημένη καριέρα του και άρχισε να προσφέρει γεύματα στους αστέγους στο Μαντουράι (Ταμίλ Νάντου) της Ινδίας. 

Το μόνο που χρειάστηκε για να αλλάξει τα σχέδιά του ήταν ένας περίπατος στους δρόμους της πόλης όπου έμενε. Εκεί είδε κάτι που τον σόκαρε και συνειδητοποίησε την ανθρώπινη δυστυχία. 

Ο Ναράγιανα αποφάσισε ότι, αν βοηθούσε ανθρώπους που βρίσκονταν σε τραγική θέση, θα ζούσε τη ζωή του σωστά και θα έβρισκε την ευτυχία και την εκπλήρωση που μέχρι τότε δεν είχε βιώσει.
Αν και πολλοί από τους ανθρώπους που βοηθιούνταν από τον Ναράγιανα χρειάζονταν πολύ περισσότερα από ένα γεύμα, ήταν μια καλή αρχή και με αυτό το όραμα ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Akshaya's Trust.

Αρχίζοντας το 2002 και χρησιμοποιώντας τις προσωπικές του οικονομίες, ο Ναράγιαναν τάιζε περίπου 30 άτομα την ημέρα. Το 2003 άρχισε να σερβίρει φρεσκομαγειρεμένα γεύματα και από τότε σέρβιρε πάνω από 1.7 εκατομμύρια γεύματα μέχρι τον Αύγουστο του 2011 που δημοσιεύτηκε η ομιλία που θα δείτε παρακάτω.

Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ιστορία του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.