Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο γυμνάσιο...

Χθες είχαμε την ευκαιρία, στο πλαίσιο των δράσεων για την ομαλή μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, να επισκεφτούμε το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Χωριό. Εκεί παρακολουθήσαμε αρχαία και μαθηματικά και επιπλέον συναντήσαμε τα περσινά μας εκτάκια που φέτος παρακολουθούν τα μαθήματα της Α' γυμνασίου.
12ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Επιστρέφοντας στο σχολείο, οι μαθητές είχαν πολλά να σχολιάσουν και να συζητήσουν. Έτσι συμφωνήσαμε να γράψει ο καθένας από μια έκθεση, περιγράφοντας την πρώτη επαφή με το νέο σχολείο.

Σήμερα το πρωί, αποφασίσαμε να διαβάσουμε και να διορθώσουμε μαζί τις εκθέσεις μας, δίνοντας έτσι ιδέες και στους συμμαθητές μας. Σκεφτήκαμε ακόμη να μοιραστούμε μαζί σας, τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε τις εκθέσεις μας. Μπορεί στην αρχή να μη μας άρεσε η ιδέα να εκτεθούμε στους συμμαθητές μας, αλλά τώρα σκοτωνόμαστε ποιος θα πρωτοέρθει...

Το κάθε παιδί διαβάζει το κείμενό του, ενώ αυτό προβάλλεται με κάμερα εγγράφων στην τηλεόραση

Στη συνέχεια οι συμμαθητές του εκφράζουν τις παρατηρήσεις τους και κάνουν σχόλια για την εμφάνιση του γραπτού, τα ορθογραφικά λάθη, τη δομή του κειμένου κλπ.

Το παιδί διορθώνει τα λάθη του...






Οι μαθητές αποφάσισαν να μοιραστούν με τους αναγνώστες του ιστολογίου τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά τους για την επίσκεψή τους αυτή. Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε διαδικασία καταγραφής σε επεξεργαστή κειμένου των εκθέσεών τους. Μείνετε συντονισμένοι...Επανερχόμαστε!

1 σχόλιο:

  1. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία διορθώνοντας όλοι μαζί τις εκθέσεις μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.