Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Του Nick274
Οι παππούδες συνηθίζουν να λένε ιστορίες με διδάγματα που τελειώνουν σε παροιμίες. Έτσι και ο παππούς μου, μου διηγήθηκε την ιστορία του μικρού Γιάννη.

Ο μικρός Γιάννης καθώς περπατούσε προς το σχολείο, άκουσε έναν περίεργο ήχο. Προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν και τότε θυμήθηκε ότι δεν είχε φάει πρωινό. Η κοιλιά του γουργούριζε συνέχεια και μιας και ήταν ακόμη στη μέση της διαδρομής, είπε να σταματήσει για φαγητό. Όταν άνοιξε την τσάντα του διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα γιατί η μαμά του όπως του είχε πει, μπέρδεψε  τις τσάντες του αδερφού του με τη δικιά του. Έτσι δεν είχε καθόλου φαγητό για όλη τη διάρκεια του σχολείου! Το μόνο που έφαγε ήταν λίγα πατατάκια από τους φίλους του. Με το ζόρι παρακολουθούσε το μάθημα. Όταν γύρισε σπίτι πήγε κατευθείαν στην κουζίνα να φάει και να πει στη μαμά του ότι δεν πήρε το φαγητό του στο σχολείο. Επίσης της είπε ότι δεν είχε καθόλου ενέργεια για να κάνει οτιδήποτε. Τότε η μαμά του, του είπε: «νηστικό αρκούδι δε χορεύει».

5 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.