Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ


Η φύση λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που για να επιβιώσει κανείς πρέπει να παλέψει για τη ζωή του. Γι’ αυτό τα περισσότερα ζώα έχουν αναπτύξει μια εκπληκτική τεχνική στο καμουφλάζ, έτσι ώστε να μπορούν να κρυφτούν όταν ξεκουράζονται ή φωλιάζουν. Οι κουκουβάγιες συγκεκριμένα αποτελούν μετρ του είδους και θα το διαπιστώσετε βλέποντας τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Τα πτηνά άλλωστε έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της μεταμφίεσης τριών διαφορετικών τύπων: Χρησιμοποιούν το χρώμα, το σχήμα και τη στάση του σώματος προκειμένου να καμουφλαριστούν. Μια κουκουβάγια του χιονιού, για παράδειγμα, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή τον χειμώνα. Επίσης, μερικά πουλιά διαλέγουν τα δέντρα που έχουν φλοιό παρόμοιο σε σχέδιο με το φτέρωμα τους, ενώ άλλα τοποθετούν το σώμα τους σε τέτοια στάση ώστε να μπλέκονται με το γύρω περιβάλλον.

Δείτε λοιπόν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις σπεσιαλίστες του καμουφλάζ, τις κουκουβάγιες, γνωστές και ως νίντζα του δάσους. Αν νομίζετε ότι βλέπετε μόνο ένα δέντρο ή μια πέτρα, κοιτάξτε καλύτερα… Θα εκπλαγείτε!


2 σχόλια:

  1. Εχετε δικιο οι κουκουβαγιες ειναι απο τα ωραιοτερα και εξυπνα ζωα στον πλανητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.