Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης

Με αφορμή τη γλώσσα της Ε' δημοτικού και ειδικότερα την ενότητα "Βιβλιοθήκες", καθώς και το σχετικό σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της ΖΕΠ, ξεκινήσαμε πέρυσι τον Μάρτιο "ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ". Κάθε μαθητής που διάβαζε ένα βιβλίο της επιλογής του, έφερνε στην τάξη μας μια βιβλιοπαρουσίαση, την οποία κολλούσαμε στον τοίχο. Αυτό κινητοποίησε πολλούς μαθητές του ολοήμερου κι έτσι πολλά παιδιά μυήθηκαν στην αγάπη για το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων. 


Ο τοίχος με τις βιβλιοπαρουσιάσεις μας στην αρχή 
Σήμερα που ξεστολίσαμε την τάξη μας, μια και πλησιάζει η γιορτή λήξης, μετρήσαμε συνολικά 93 βιβλιοπαρουσιάσεις!!!! Μερικοί μαθητές μάλιστα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Τα περισσότερα βιβλία που διαβάστηκαν από μαθητή είναι 30 και τα λιγότερα 2, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανένας μαθητής δεν έμεινε εκτός της διαδικασίας αυτής. 


Διαβάζοντας στην τάξη!

Τελειώνοντας το δημοτικό, ελπίζω να μην τελειώσει και το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων. Τώρα πια που δε θα έχετε και βιβλιοπαρουσίαση να συμπληρώσετε, θα είναι ένας κόπος λιγότερος, αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσετε από τη διαδικασία αυτή, τεράστια.


Όσο για το βραβείο που διακαώς περιμένετε... δεν είναι άλλο από το να ανοίξετε τα τετράδια των εκθέσεών σας παιδιά μου και να συγκρίνετε τα περσινά σας με τα φετινά γραπτά. Όσο πιο πολλά βιβλία διαβάσατε, τόσο πιο πολύ βελτιωθήκατε! Σε μερικούς μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.