Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ένας λογοτέχνης στην τάξη μας!

Τις τελευταίες μέρες, μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε με την παιδική ποίηση. Ένας αξιόλογος ποιητής, ο κύριος Δημήτρης Τσουκνίδας, μας χάρισε την παιδική ποιητική συλλογή του με τίτλο:"Το αστεράκι". Κι όταν λέμε μας χάρισε, εννοούμε πως έκανε δώρο, σε όλους τους μαθητές της Στ' δημοτικού των σχολείων μας καθώς και στις δασκάλες από ένα αντίτυπο της παραπάνω ποιητικής συλλογής, σύνολο 85 βιβλία παρακαλώ.
Όπως καταλαβαίνετε, η χαρά μας δεν περιγράφεται! Ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε μετά μανίας κι επειδή πολύ μας άρεσαν τα ποιήματα, αποφασίσαμε να του γράψουμε γράμματα και να τον προσκαλέσουμε στην τάξη μας.

Γράμματα σ' έναν ποιητή!
 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ζωγραφίσαμε κιόλας! Ζωγραφίσαμε τα ποιήματα! Νομίζω πως πρόκειται για την πιο αυθεντική εικονογράφηση που έχει γίνει ποτέ σε βιβλίο!
Ο πίνακας ανακοινώσεων με τις ζωγραφιές μας
Την Παρασκευή, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κύριο Δημήτρη Τσουκνίδα, επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ο οποίος αφού έλαβε τα γράμματα και τις ζωγραφιές μας, μας έκανε την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας. Όλες οι έκτες είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε στην αίθουσα τελετών να μας απαντά στις απορίες και να μας διαβάζει ποιήματά του. 


     Στη συνέχεια όμως είχαμε την ευκαιρία να τον έχουμε και στην τάξη μας για μια διδακτική ώρα κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Μάλιστα μας διάβασε κι ένα ωραίο διήγημά του και μας είπε την άποψή του για το πως πρέπει να αντιδράμε όταν κάποιος συμμαθητής μας μάς κοροϊδεύει. 
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Δημήτριος Τσουκνίδας

Η αναμνηστική φωτογραφία

Ο ποιητής απαντά σε ερωτήσεις μαθητών.

Ο ποιητής απαντά σε ερωτήσεις μαθητών.

Ο ποιητής διαβάζει αγαπημένα ποιήματα.

2 σχόλια:

  1. μπράβο κυρία Ελένη ήταν πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Ελένη ήταν πολύ ευχάριστο που βάλατε ξένες γλώσσες ,για να μαθαίνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.