Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

O Χρήστος Μπουλώτης στο σχολείο μας!!!

Στις 16 Μαρτίου θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το συγγραφέα Χρήστο Μπουλώτη. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα μορφωμένο άνθρωπο και να μάθουμε σπουδαία πράγματα από αυτόν. Είναι αρκετά δυσκολο να συναναστεφόμαστε με τέτοιους σπουδαίους ανθρώπους κάθε μέρα, γι’ αυτό είναι μια καλη ευκαιρία να μάθουμε λίγα πράγματα για τη ζωή και το έργο του πριν τον συναντήσουμε ώστε να ετοιμαστούμε κατάλληλα για την εκδήλωση.

Ο Χρήστος Μπουλώτης είναι αναγνωρισμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά της σχολικής ηλικίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία το 1987 και τα βιβλία του διαπνέονται από αγάπη για το περιβάλλον, τα ζώα, το συνάνθρωπο, την ειρήνη και την αλληλοκατανόηση. Οι ιστορίες του είναι πρωτότυπες και συχνά έχουν αρχαιολογικό υπόβαθρο. Πολλά βιβλία του έχουν τύχει διεθνών διακρίσεων ενώ το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο παιδικού βιβλίου από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία. Επίσης, έχει δημοσιεύσει ποιήματα κι έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές.

Ο Χρήστος Μπουλώτης σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Γερμανία. Είναι καταξιωμένος αρχαιολόγος, ειδικευμένος στο μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ

Τα βιβλία που έχει εκδώσει μπορείτε να τα βρείτε εδώ και βίντεο με το συγγραφέα να διαβάζει το άγαλμα που κρύωνε (απόσπασμα του βιβλίου θα κάνετε στη γλώσσα της έκτης τάξης) θα βρείτε εδώ

Κι ένα ποίημα του συγγραφέα που μου αρέσει πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.